Poczuj smak naszych przypraw! Złóż zamówienie z darmową dostawą
Wybierz produkty i wykorzystaj kod rabatowy >> poczujsmak << aby nie płacić za wysyłkę

Składniki

Składniki (na około 4 porcje)

4 sztuki dobrej kaszanki

300 g kiszonej kapusty

4 duże cebule

szczypta papryki wędzonej

sól

pieprz

łyżka miodu

olej np. kokosowy, ryżowy lub dowolny jaki lubisz

Przygotowanie

Trzy duże cebule dzień wcześniej dobrze jest zamarynować. Kroimy ją zatem na talarki, doprawiamy solą i pieprzem, doprawiamy paprykę wędzoną i łyżką miodu. Zamykamy w szczelnym pojemniku i zostawiamy na noc w lodówce.

W dniu, w którym odbędzie się grill, wystarczy cebulę podsmażyć na rumiano. 

Kiszoną kapustę kroimy drobniej i wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy na kosteczkę i smażymy na rozgrzanej patelni. Po odcedzeniu ugotowanej kapusty, dodajemy do niej smażoną cebulę i doprawiamy solidnie solą i pieprzem.

Z folii formujemy cztery sakiewki, wrzucamy na dno każdej kiszoną kapustę, następnie kładziemy kaszankę i na wierzch wkładamy cebulę z papryką wędzoną. Dobrze zamykamy i pieczemy 10 minut na rozgrzanym grillu. Na koniec możemy sakiewki otworzyć aby odparowały i od razu na ciepło jeść :-) Smacznego!

Autor

Anna Stróżyńska
Autor:
Anna Stróżyńska
Gotowanie to moment gdy zwykła chwila w ciągu dnia zostaje dopełniona. Lubię "tracić czas" w kuchni. Dodaje mi to energii niczym dobra kawa o poranku! 

Dodaj komentarz

Komentarze

Brak komentarzy

Dlaczego warto u nas kupować?

Dopisz się do newslettera i zgarnij 20 zł na zakupy!